Skadat hår

Ett skadat hår kännetecknas av det saknar glans, känns styvt och strävt samt har toppar som lätt går av. Det tar dessutom ofta längre tid att torka.

Förutom kluvna toppar är tovor och håravfall vanliga symptomer. Skadorna mot hårstråna kan bero på ibland annat överdriven styling och behandling, dålig kost, sol och väderpåverkan. Man kan egentligen inte ''laga'' ett skadat hår - den bästa lösningen är att klippa av de dåliga partierna för att låta nytt hår växa fram. I vilket fall är det viktigt att försöka tillföra stärkande och vårdanade indigrienser som reparerar håret och återfuktar det på djupet, så att det får tillbaka sin ursprungliga styrka och lyster. De schampon, balsam och inpackningar man använder bör därför hålla innehålla saker som E-vitamin, proteiner, oljor och honung. Man bör se till att minimera användadet av värmestyling, kemiska behandlingar och annat som sliter på håret. Det finns idag gott om bra produkter som skyddar mot såväl värme och UV-strålning.

Det går inte direkt att reparera skadat hår, men det finns produkter som ger motsvarande effekt.

Ett värmeskydd jag kan rekommendera är det vi använder i skolan, uniq one! Jag tycker att det är sjukt bra. Enligt mig ska man spraya den i blött hår, annars blir håret så klibbigt, med just den värme sprayen!