Vad säger man?

Minns ni när jag skrev ett inlägg förut när vi var i stallet i ca 4 timmar och att min häst Tynke hade problem med magen? Då skrev ju jag att jag har märkt att rasen frieser dör enklare än andra häst raser. Ja nu kanske Tynkes dotter måste avlivas...

Jag och mamma har våra hästar i mammas bästaväns stall, som har en frieser som är våran hästs dotter, hon heter Tyra och är bara 7 år. Hon har haft problem med sina ögon sedan i novemeber om jag minns rätt... Då har en veterinär sagt att det bara är en allergi hästen har, så de har prövat jätte mycket i flera veckor för att lista ut vad hon är allergisk mot. Men igår så åkte dem till en klinik 2 timmar bort ifrån Stockholm för att se vad det verkligen är. Då har hon fått en ögoninflammation i ögats inre delar, det kallas ''uveit''.

Så hon har nu blivit blind på ena ögat och det andra ögat är sådär. Så om de har tur så kanske de tar bort ena ögat, och om de har otur måste de avliva Tyra. Jag blir så ledsen, fina hästen.