Kap verde 2015

Hejsan alla fina! Nu är jag hemma ifrån Kap verde som ligger i Afrika. Kap verde är flera öar och jag var på ön som heter Sal. Det har varit en helt fantastisk resa i paradiset kan jag lova! Jag kan vara ärlig och säga att det inte var som jag hade tänkt mig där. Jag hade tänkt mig mer grönska men istället var det en öken. Men det var underbart ändå!

Oturligt nog så fick jag väldigt ont i halsen påväg till Kap verde på flygplanet och det gick inte över på hela resan. Så mamma och jag fick gå till apoteket som finns där och köpa lite värktabletter och halstabletter och det var räddningen på hela resan. Hjälpte super bra och jag kunde ändå njuta av solen och havet. Det mesta vi gjorde där var att sola, bada och äta. Vi gjorde ingenting äventyrligt eftersom jag är en tråkmåns och gillar inte sånt. Första dagen så gick vi på en rundtur igenom staden Santa Maria med resebolget och tittade runt, men sedan låg vi bara och dega på stranden. Självklart så tog vi en lång promenad längst stranden vi gick nästan 1 mil. Wow, kan ni tänka er mig göra det? Haha jag är en latfan.

Det blåser väldigt mycket på Kap verde så man känner inte hur mycket solen tar. Vi visste om det redan innan vi åkte dit, men ändå så gjorde vi misstaget ändå... Jag brände mig kan man säga, men blev så brun när jag kom hem så jag knappt känner igen mig själv. Har aldrig någonsin varit så brun. Men nu börjar allting flagna bort tyvärr, hela mitt bröst är helt flagningt med massa hudbitar. Ganska äcklig syn faktiskt.

Maten där var sådär enligt mig. Dem är proffs på fisk tydligen, men jag vart inte så imponerad, vart mer rädd... För att dem kastade upp en hel jävla fisk på min tallrik med huvudet och allt. Kött rätterna var nog det sämsta där. Jag beställde hamburgare och vad får jag? Två billiga hamburgare med ett ägg på och lite sallad. Vart tog brödet vägen då? Om man ska äta hamburgare då ska man förfan ha bröd på, annars är det ingen hambrugare?! Så jag blev inte så imponerad över deras mat kunskaper.

Folket där var riktigt trevliga iallafall vissa. De som hade små affärer var lite obehagliga för dem hoppade typ på än och skrek efter än och det tycker inte jag är okej. Så det resulterade till att vi faktiskt inte gick in i någon affär förutom mataffären och apoteket. Det satt också folk på gatorna och sålde saker, vissa av dem var jätte trevliga och där köpte vi en massa olika armband. Det var det enda vi köpte under resan + en rolig present till Lukas som jag visar sen när han fått den. Jag fick också höra väldigt många gånger att jag var vacker, antar att det är för mitt blonda hår och blåa ögon, det är ju väldigt ovanligt där. Vad mer ska man berätta? Stränderna och vattnet var jättefint där. Vita stränder med jätteblått hav!

Bilder ifrån resan får ni i ett annat inlägg. Internet är väldigt segt nu så det kommer ta en evighet att ladda upp massa bilder + att inlägg blir väldigt långt annars. Så ni får vänta lite till på bilder. Puss och kram <3