Mina sminktips! ♥

♥ Det vanligaste problemet för tjejer är att få mascara på ögonlocket eller under ögat när man applicerar mascara. Istället för att förstöra sminkning och att använda en blöt tops kan man faktiskt bara ta sin ögonskuggspensel och borsta bort mascaran ifrån huden. Det fungerar jättebra och räddar mig dagligen. Ett riktigt bra tips tjejer!

♥ För att mascaran inte ska torka snabbare så ska man rulla upp mascaraborsten ur hylsan och samma sak ner man ska stoppa tillbaka den i hylsan så rullar man ner den. Det gör så att det inte kommer in en massa luft som torkar ut din mascara.

♥ Det bästa tipset jag kan ge er när det gäller att applicera flytande foundation är att använda en svamp eller en stippling brush. Resultatet blir då mycket finare och naturligare. Det sjunker liksom in i huden mer än när man använder en foundationpensel, då ser det bara ut som att man har ett extra lager i ansiktet. + att det är mycket skönare att jobba in med en svamp. 3 tips när du använder svamp: 1. Dutta lite extra på ställen där du har röd rodnad, så täcks det mer. 2. Gör cirkulerande rörelser i hela ansiktet när du applicerar med svampen. Jag har en svamp som jag faktiskt köpte på Ullared förra sommaren, fungerar suveränt. Min stippling brush är ifrån Realtechniques, älskar den <3

♥ När du har tagit ögonskugga på din pensel så skaka av den innan du applicerar den på ögonlocket. Då försvinner det överflödiga ifrån penseln och då slipper du att det faller underögonen. Om det skulle mot förmodan falla under ögonen ändå, så drar du bara lätt och snabbt under ögat med din puderborste. Viktigt är att inte trycka med puderborsten mot huden, då trycker du in ögonskuggan under ögat och då blir det svårare att få bort det.

♥ Medans du lägger din flytande foundation eller concealer så sträck på ögonlocket och under ögat. Då slipper du få sådana veck på ögat. Mycket finare utan, det kan jag lova! ;)

♥ Tvätta dina sminkborstar ofta, det samlas en massa bakterier i dina borstar som gör att du kan få finnar mm. Jag tvättar mina en gång i veckan och de borstarna som jag använder feta produkter till som tex foundation och concealer tvättar jag direkt efter användning. När du tvättar dina borstar kan du använda tvål, schampo eller diskmedel. Diskmedel kan jag rekommendera då det löser upp fett. Rekommenderar också en Brush spray cleanser ifrån kicks som dödar bakterierna i borstarna.