MINERAL FOUNDATION

Jag la upp ett liknande inlägg för ett år sedan, men uppdaterar det lite nu och lägger upp det igen.

Det är: En foundation i pulver form, som gör att huden får andas.

Effekt: Den är täckande men ger ändå ett naturligt resultat.

Hud typer: Till alla hud typer. Men passar extra bra till känslig hy och dem som har rosacea.

Positivt: Täcker finnar bra och låter huden andas mer än en flytande foundation. Du behöver inget puder efteråt. Mineraler dödar också bakterier, då är bra ifall man har mycket acne.

Negativt: Dammar väldigt mycket och tar slut fort.

Applicering: Med en puderborste eller kabuki borste.

Så gör du: Du doppar borsten i mineralfoundationen och slår av det överflödiga på borsten och sedan applicerar du den med cirkulerande rörelser i ansiktet.

Tips på två minreal foundations som jag använt och varit riktigt nöjd med. Bareminerals har riktigt bra mineral foundations, men jag slutade köpa dem eftersom dem kostar runt 400 kr och jag tog slut på en sådan på en månad. Det är ganska mycket pengar för någon som pluggar. Sedan började jag använda Loreal Paris mineral foundation och den fungerade bra tills sommaren var över och jag inte var lika brun längre, tyvärr finns den inte i så ljus hudton som jag har på vintern.